banner4

banner17

İnegöl Belediyesi Türkiye’de bir ilke imza attı

Bursa İnegöl Belediyesi, Türkiye’de daha önce 2 Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaya başladığı, ilçe belediyeleri arasında ise ilk olan Kaizen Enstitüsü ile ‘Yalın Belediyecilik’ projesinin startını verdi. Tüm birimler ve süreçleri etkileyecek bu çalışmayla İnegöl Belediyesinde vatandaş memnuniyetinin arttırılması, iş gücü, mal, malzeme, ekipman ve para gibi kamu kaynaklarının tasarrufunun sağlanması hedefleniyor.

İLÇELER 10.10.2020, 23:30 30.01.2021, 23:09
İnegöl Belediyesi Türkiye’de bir ilke imza attı

Merkezde ve kırsal mahallelerde birçok alanda hizmet seferberliğini sürdüren İnegöl Belediyesi, kurum içi yönetim tarzı ve işleyişi de günümüz şartlarında geliştirmek adına adımlar atıyor. Bu kapsamda daha önce Türkiye’de sadece Bursa Büyükşehir ve Gaziantep Büyükşehir Belediyeleri tarafından başlatılan, ilçe belediyesi olarak da ilk olarak İnegöl Belediyesi’nin startını verdiği ‘Yalın Belediyecilik’ projesinin adımları atıldı.

İLK EĞİTİM YÖNETİCİLERE

Kaizen Enstitüsü işbirliği ile Yalın Belediyecilik projesinin ilk toplantısı bugün başladı. Yalın yönetim anlayışıyla bürokrasiyi azaltmayı, bekleme ve kayıp zamanları ortadan kaldırmayı, katma değeri yüksek işlere odaklanmayı, personele kaliteli çalışma imkanları sunmayı hedefleyen İnegöl Belediyesi’nde; Başkan Alper Taban’ın da katılımıyla Başkan Yardımcıları ve Daire Müdürlerine yönelik “Yalın Belediye Dönüşümü-Kaizen Farkındalık Eğitimi” düzenlendi. Bu sabah 09.30’da Kent Müzesi Konferans Salonunda başlayan ve akşam 16.30’a kadar sürecek olan eğitim, yarın da aynı saat diliminde devam edecek.

ŞEHİR DE DEĞİŞECEK VE DÖNÜŞECEK

Eğitim toplantısının açılışında Başkan Yardımcıları ve Daire Müdürlerine yönelik süreç ve hedefleri hakkında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün güzel bir gün. Aslında göreve geldiğimiz günden bu yana ifade etmeye çalıştığımız değişim ve dönüşüm kavramlarını, üretimde yalın anlayışı, yaptığımız işteki yalın ve sade anlayışı, kafamızdaki hedeflerimizi Kaizen ile birleştirip neler yapabiliriz, daha performanslı neler yapabiliriz diye hep birlikte sorgulamaya devam ettik. Ben de sizlerden bunları talep ettim. Kamunun bir takım eksiklikleri var. Bunlar benim gözümle gördüklerim. Bu eksikleri giderebilirsek Allah’ın izniyle bizler de hem daha iyi işler ortaya koyacağız hem de beraberinde şehrin de değiştiğini ve dönüştüğünü göreceğiz. Bu sonuçların vatandaşa da yansıması olacak. Onlar da bu sonuçlardan memnun kalacaklardır” dedi.

“BİR HEYECANIM VAR”

“Benim bu konuda bir heyecanım var” sözleriyle konuşmasını sürdüren Başkan Taban, “Bu heyecanın sadece bende kalmasının sonucu başarısızlıktır. Ama ekiplerimizin, Başkan Yardımcılarımızın, daire müdürlerimizin, masa başında ve sahada çalışan arkadaşlarımızın aynı duyguyu, aynı heyecanı yaşıyor olması gerektiğine inanıyorum. Burada belki yanlış anlaşıldığımız zamanlar da olabilir. Bir insanı makine gibi robot gibi çalıştırmaktan öte yine duygularıyla, insani ve vicdani yönüyle bir kural ve sistematik içerisinde sürekli olarak kendini sorgulayan ve kontrol eden, değişime her zaman ayak uydurabilen bir yapıda olmasını arzu ediyoruz. Bunlar zor şeyler değil. Veya ilk defa tespit edilmiş şeyler de değil. Bunu başaran özellikle çok sayıda şirketler var. İnanın bunlara imreniyorum. Onu da yapan bir insan. Burada da insan kaynağı var ve içimizde her arkadaşımızın farklı farklı özellikleri var. Allah herkese farklı özellikler nasip etmiş. Bunları kullandığımızda ortak bir güce ve sinerjiye dönüşüyor. Bunu biz ne için yapıyoruz, topluma ve bu millete hizmet etmek için” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN PARMAKLA GÖSTERİLEN ŞEHRİ OLACAĞIZ

Mesaisini sürekli düşünerek geçiren bir ekiple çok daha güzel işler yapacaklarını vurgulayan Alper Taban, şöyle devam etti: “Biliyorsunuz en başında kurumsal değişim ve dönüşüm dedik. Beraberinde teknolojik değişim ve dönüşüm dedik. Ve bu alanda mesafe almaya da başladık. Göreve geldiğimizdeki personel sayımıza baktığımızda giderek küçülüyoruz ama iş hacmine baktığımızda, en az 10 kat arttığını söyleyebilirim. Yalın ve sade bir anlayışla, sürekli sorgulayan, üreten, kendini kontrol eden, daha iyisini yapabilme çabası içerisinde olan bir yapıya geçtiğimizde, ben Türkiye’nin parmakla gösterilen örnek bir şehri, kurumu, yöneticileri olarak gösterileceğimize eminim.”

Konuşma sonrası 2 gün sürecek eğitimin startı verildi. Kaizen Enstitüsü Türkiye Genel Müdürü Şafak Aydın, yalın belediyecilik kavramı hakkında bilgiler verdi. Şafak Aydın’ın anlatımıyla eğitimler 2 gün boyunca devam edecek.

Yorumlar (0)
16°
açık
banner5