Gaziantep’teki okullar açılışa hazır

BÜYÜKŞEHİRLER

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Gaziantep Valiliği koordinasyonunda 6 milyon TL’lik bütçeyle bin 157 okulun temizlik ihtiyaçlarının karşılanarak “Güveli Okul” sertifikası almasıyla 1 Mart’ta okulların açılmasına hazır hale geldi.

Dünya’yı ve Türkiye’yi kısa sürede etkisi altına alan yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) Salgını çerçevesinde birlikte iş yapma modeli olarak görülen Gaziantep Modeli ile il sınırları içerisinde bulunan bütün okullar için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği koordinatörlüğünde Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle ortaklaşa hareket ederek 1 Mart’tan itibaren kademeli olarak açılacak okulların maske, temizlik malzemesi ve tedbirlerin içinde bulunduğu ihtiyaçlarını “Okullarımızı güvenle açıyoruz” sloganıyla tamamlandı. Okullarda Koronavirüs bulaş riskinin azaltılmasının hedeflendiği çalışmada Büyükşehir Belediyesi, 6 milyon TL’lik bütçe ayırarak okulların bu konuda bütün ihtiyaçlarını giderdi. Şehitkamil İlçesi Vedat Topçuoğlu’nda düzenlenen tanıtım toplantısında Büyükşehir Belediyesi tarafından şehirde bulunan bin 157 okulun temizlenerek 10 bin litre yüzey dezenfektanı, 75 bin litre sıvı el sabunu, 410 bin yıkanabilir maske, 2 bin adet el dezenfektan standı, 50 bin adet yer stickerı, 500 adet klozetör akülü dezenfektan sıkma makinesinden oluşan malzemeleri temin etti. Malzemeler okulların bir yıllık temizlik ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ayarlandı. Tanıtıma Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ve okul müdürleri katıldı.

ŞAHİN: OKULLAR SAĞLIKLI OLUNCA EVLATLARIMIZ GÜVENDE OLACAK

Yapılan tanıtım toplantısında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde pandemiye karşı ulusal bir mücadele verildiğini hatırlatarak, “Bilim Kurulu’nda çıkan kararlar var. Bir de bunların uygulanması var. Gaziantep Modeli birlikte iş yapma modelidir. İyi günde kötü günde bir ve beraber olma modeli. 2 milyon bize emanet, çocuklarımızın bize emanet. Dolayısıyla bu zor süreçte en az zararla geçmek için çıkan genelgelerin uygulanmasında bize dair ne varsa üzerimize düşen görevi paraya pula bakmadan gerçekleştiriyoruz. Salgından en az zararla çıkmamız lazım. Eğitim camiası bizim için çok önemli. Biz sürekli ‘Eğitim ordusunun emrindeyiz’ diyoruz. Öğretmenlerimizin emrindeyiz. Bizim medeniyetimiz ‘Bize bir harf öğretenin 40 yıl kölesi oluruz’ diyor. O nedenle ortam çok önemli. Uzaktan eğitim sistemiyle öğrenim hayatını sürdüren öğrencilerimiz için internet alt yapısının sıkıntılı olduğu alanlarda güçlendirme çalışmaları yaptık. Nerede sorun var dedi ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile oraya gittik ve sorunu çözdük. Bir taraftan da Gaziantep Modeli ile 88 bin civarında tableti öğrencilerimizle buluşturduk. Bugünkü program vesilesiyle de 1 Mart’ta açılacak okullarımız için bir dizi açıklamalarda bulunmak istedik. Amacımız kimsenin tedbir ve önlem konusunda kafasında soru işareti kalmamasıdır. Okullar sağlıklı olunca evlatlarımız güvende olacak. Ben ve arkadaşlarım size hizmet etmekten dolayı mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

GÜL: GEREKEN BÜTÜN FİZİKİ ŞARTLAR SAĞLANDI

Okulların açılmasıyla beraber velilerin durumu bilmesi için bu etkinliği yaptıklarını söyleyen Gaziantep Valisi Davut Gül, “Daha önceden Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle bütün okulların bu planlaması yapılmıştı. Okullarımızın tamamının ‘Okulum Temiz Belgesi’ alması, evde risk ne kadar varsa okullarımızda risk o kadar var. Tabi çocuklar hiçbir sıkıntı yaşamadan eğitim-öğretim görecekleri anlamına gelmiyor. Çocuklarımızın, öğretmenlerimizin ve velilerimizin bu süreçle birlikte de dikkat etmesi gerekiyor. Bütün Kralbet fiziki şartları sağladık. Bu anlamda hiçbir eksikliğimiz yok. Artık, sorumluluk bilinciyle hareket edilip sağlanan fiziki şartların doğru bir şekilde gündelik hayata entegre edilmesi gerekiyor. Kurallara uyulması şart. Evden okula, okuldan da eve hastalığın gelme ihtimali var. Ama Gaziantep bu anlamda hazırlıklı bir il. Şimdiye kadar çok önemli bir mücadele verdik. Bunun da en büyük ayağı siz değerli vatandaşlarımızdır. Çok şükür Gaziantep, vaka sayısı itibariyle Türkiye’de ortalamanın altında bir kent. Aşılamaların artması ve kurallara uyulması ile beraber bu daha da kontrol edilebilir bir virüs niteliğine kavuşacak. Öğretmenlerimizin de aşılanma süreci başladı. Sağlık Bakanlığı’nın takvimine göre herkes sırasıyla aşılanmasını gerçekleştirecek” ifadelerini kullandı.

TEPE: BÜTÜN ENDİŞELERİ ORTADAN KALDIRMAYI DÜŞÜNÜYORUZ 

Okulların açılmasıyla ilgili bir dizi hazırlık yapılması gerektiğini aktaran Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, “Bu hazırlıkları da sizinle paylaşmaya geldik. Çünkü velilerimiz de çocuklarımız da belki birtakım endişeler vardır. Umarım bu programımızla da bütün endişeleri ortadan kaldırmayı düşünüyoruz. Eylül ayında okullar açılmadan önce Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, okulların hazırlığıyla ilgili bütün malzemeleri karşılayacaklarını ifade etmişlerdi. Biz de bu doğrultuda hazırlık içerisine girdik. 22 kademede bütün okullarımızın malzemelerinin sağlanmasını, kullanıma sunulması için bir çalışmamız oldu. Bu 22 kalemden kısaca bahsetmek istiyorum. Elektronik ateş ölçerler, sıvı sabunlar, yer dezenfektanı, el dezenfektanı, yüzey temizleyiciler, sosyal mesafe stickerları, sosyal mesafe kurallarının anlatıldığı 14 kural levhaları, El yıkama bilgilendirme afişleri, doğru maske kullanımı afişleri, kağıt havlu, peçete, maskeler ayrıca bunların bütün elektronik aparatları, Çöp kovaları, tıbbi atıklar, elektronik pompalar… Bin 157 okulun tamamına bu malzemeler 1 yılın tamamını kapsayacak şekilde temin edildi. Bu program vesilesiyle Başkanımız Fatma Şahin’e ve Vali Davut Gül’e şükranlarımız arz ediyorum” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.